Sublime

Den vesle blå båten raser inn i Salt Whistle Bay for fulle seil, gjør en serie korte slag mellom de oppankra båtene og ankrer tilslutt bak Skamløs. Jeg står på land og ser de korte slagene og lurer på om vi kunne gjort det. Forseilet vårt må rulles nesten helt inn i slagene for å komme rundt kutterstaget. Det er mange meter tau som skal dras inn og gis ut på i hvert eneste slag, det tar rett og slett for lang tid til at vi kan finmanøvrere Skamløs gjennom et ankerfelt eller korallrev.

Tjueseksfoteren Sublime er liten og flott og får meg til å tenke over hva man egentlig har behov for. Det er kanskje ikke så mye plass i en Contessa 26, men tre trivelige karer seiler altså rundt atlanterhavet med fire surfbrett og en kajakk og ei jolle på dekk og ser ikke ut til å lide av plassmangel. Tvert i mot virker disse gærningene som om de er veldig fornøyd med tilværelsen. Gutta låner villig bort surfbrett, plukker kokosnøtter til oss og byr på drinker på stranda. Ut på natta trekker vi ut på Sublime hvor det er høy comfortstandard og det ser ut til å være rutine å fiske nattmat. Fine saker.

Vi skal sørover igjen, et deilig langt strekk fra Union Island til en nederlandsk antill ved navn Bonaire, kanskje vi svipper innom Los Roques eller deromkring på veien. Jeg tror vi blir nødt til å ta inn kutterstaget, så vi kan gjøre korte fine slag mellom korallrevene.Maja, Clifton, Union Island, 13.mars 2010

Javascript is required to view this map.

Takk for stoff til drømmer.

Etter en tur for å sjekke båten, som ligger innefrosset kilometer fra åpent vann, var det deilig å besøke dere igjen! Satt akkurat å tenkte på at jeg ønsker meg rullefokk, og at det eneste jeg savner av komfort i min lille 18 foter, er en liten brenner for nattefyring når det er kaldt, og et toalett. Brenner kan kjøpes for penger, men plass til toalett er det rett og slett ikke..

Seilbåten Underveis (underveis.net) ble rent ned av et lasteskip i går. Watch out!

En riktig god tur videre :-)

hei dere

hei dere;)

det er så artig å lese om alt dere opplever!jeg er glad i dere